Bokförlag satsar på iPhone-appar

De svenska bokförlagen har nu börjat agera i e-boksfrågan. Sedan en tid tillbaka handlar diskussionerna inte om huruvida vi kommer att läsa e-böcker – utan på vad vi läser dem. Förlagen Ordfront, Atlas och Norstedts publicerar i december några hundra böcker som applikation till iPhone. Det råder ett plattformskrig där svenska bokförlag ser iPhone som den mest attraktiva plattformen att slå sig in på. Samtidigt har förlagen börjat experimentera med vad den digitala boken kan ge för mervärde till läsaren. Det senaste exemplet är Nick Caves multimedieroman. Den laddas ner som app och till texten har Nick Cave valt ut videos och låtlistor som ska lyssnas på vid angivna ställen i romanen.

…och iPhone-läsplatta snart på marknaden?
Det har under en längre tid ryktats om att Apple ska lansera en ny produkt för läsning av tidningar och böcker. Produkten har omväxlande kallats iTablet och iPhone Generation 4. Med erfarenheterna av vad som hände med mobilt surfande när iPhone lanserades är naturligtvis förväntningarna stora på vad den nya produkten skulle kunna innebära för bok- och tidningsläsande.

Produkten har inte bekräftats från Apple, men de senaste dagarna har ryktena om den nya plattan intensifierats från flera håll. Nieman Journalism Lab har bland annat publicerat en film där NY Times chefredaktör pratar om att man hoppas på att leverera journalistik till Apples nya platta. Bland andra IDG har också skrivit om att en kinesisk distributör har uppgett att man säljer SIM-kort till den nya plattan.

iPhone

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s