Max af Klercker – Mobilglitter och spelhallar

TU:s unga gästspanare har anlänt till Tokyo och kommer under veckan att lämna rapporter om sina upplevelser av trender, ung kultur, medier och kommunikationsteknik i Tokyo. Kortare reflektioner kan också följas i deras twitterflöde på @tutokyo eller här till höger.

Först ut i bloggen är Max af Klercker från Nyköping som är 17 år och läser mediegymnasium med inriktning på foto och journalistik. Max texter kommer också att publiceras även på Södermanlands Nyheter så fort den sajten är igång igen.

***

jkg 014

Landning i Tokyo efter 11 timmar fastklistrad i en flygplansstol. 11 timmar som tyvärr bestod av för lite sömn, något egentligen var viktigt då jag vid tiden vi landade hade varit vaken runt 20 timmar i sträck. Detta hade ju egentligen inte varit ett problem om det inte varit för tidskillnaden som så magiskt gjorde om halv fyra svensk tid till halv 11 lokal tid, sömn var alltså inte att tänka på, vi ska ju till Tokyo, rätt in i teknikkaoset direkt!

Väl framme på hotellet som ligger i stadsdelen Akasaka i Tokyo var ingen av oss sena att springa upp på de vuxnas rum och ockupera duscharna, efter en så lång flygresa var en dusch precis vad jag behövde. Efter det gick vi ut och åt lunch, vi åt det som är nästan så mycket japan det kan bli, inte sushi, utan nudlar! Jättegott var det dessutom.

Efter lunchen åkte vi tunnelbana till stadsdelen Shibuya, mest för att kolla runt lite och få koll på läget. Inget seriöst eftersom alla vi ungdomar väldigt slitna efter resan. Ärligt talat trodde jag nog att det skulle vara mer folk i tunnelbanorna, men det kanske bara var tillfälligt för idag. Men mycket folk var det, på gatorna, jag vet inte om det syns på bilden, men det är i alla fall en bild tagen precis då den röda gubben på tavlorna byts ut mot en grön.

Japan3

Någonting som jag i och för sig förstod innan men fick bekräftat nu är att mobilmarknaden här är helt galen. Det är bara första dagen och jag antar att det bara är början. Vattentäta mobiler, mobiler med touchskärm, mobiler med tangentbord, mobiler med både och, barnmobiler med Disneymotiv och till och med mobiler med solpaneler, hur coolt är inte det? Har du inte råd att köpa en ny mobil kan du ju alltid pimpa upp din gamla. För här kan du som är trött på din gamla mobil pimpa upp den med glittrande glaskristaller i olika färger, och orkar du inte göra det själv, lämna in den till någon som gör det åt dig.

Japan3.

Idag har vi även besökt olika spelhallar med allt vad det innebär. En av dem bestod av kanske 30-40 stycken maskiner som såg lite ut som enarmade banditer, men istället var det något sorts obegripligt kulspel som förde ett jäkla oväsen. En annan var fullproppad med ungdomar som spelade olika sorters spel, allt från något som liknade Guitar Hero till ett spel där du med hjälp av en sorts klo skulle få ner godis i en lucka. Tar du istället hissen upp fyra våningar är stämningen helt annorlunda. Där ligger istället ett mangabibliotek/internetcafé. Här är det tyst och stilla vilket känns underligt jämfört med kaoset i samma hus.

Ett svar till “Max af Klercker – Mobilglitter och spelhallar

  1. Hej!
    Max blogg är igång hos SN (men den går tyvärr tillfälligt inte att nå från servrar i utlandet, efter hackerattacken i förra veckan):

    http://www.sn.se/bloggar/japanbloggen/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s