Malin Adolfsson: Intryck av japanska medier

Profilbild Malin

Mitt intryck av japan och deras tidningar och media är att det är bara är vuxna som läser papperstidningar medans de unga får reda på via sin mobil eller via TV. Vilket jag tror liknar i Sverige förutom att det inte är i mobilen utan på internet eller via kompisar. Men det är nog  fler svenska ungdomar som läser tidningar än japanska.

Av de japanska ungdomar vi intervjuade var det bara en som läste tidningar och en annan som ibland läste om han kom åt en. Men den japanska mobil- och elektronik marknaden är helt otrolig. Vi fick träffa olika mobiloperatörer och dem visade oss vad dem hoppades på i framtiden med hjälp av bland annat prototyper. Jag vet inte hur det är med svensk mobilutveckling men det känns inte som om det händer något med den svenska marknaden.  medan i japan så verkar komma nya saker ganska ofta, DoCoMo har flera saker som kanske kommer om några månader eller om ett halvår.

Även om vi var där som gäster och jag antar att japanska ungdomar inte har riktigt koll på vad som kommer att komma ut, men det vore ju kul om man i som konsument kan få reda på vad som är på väg ut i marknaden. Alltså mer prototyper eller så. För just nu känns det som om vi i Sverige bara byter modeller men har samma funktioner i mobilen. Nästan alla svenska mobiler har kamera, mp3 och andra saker, det finna inte så mycket som sticker ut. Inga nya coola funktioner förutom vissa kameramobiler som har bra megapixlar. Det tror jag är något att satsa på och även för tidningsbolagen att kolla om de kan göra det roligare att läsa genom att använda mobilen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s