Lite om vad vi gör

Det har varit stiltje på den här bloggen ett tag. Nu tänkte vi börja öka frekvensen igen, och vi börjar med en liten uppdatering om några av saker som upptar vår tid inom ramen för det vi kallar innovation och utveckling det första halvåret 2010.

  • Vi utvecklar en mall för iPhone-applikation. Under våren kommer vi att tillsammans med Medievärlden ta fram en iPhone-applikation. Syfte med detta är dels att Medievärlden ska kunna fungera som testverkstad för den kanalen. Men även att koden ska kunna användas av medlemsföretag så att de som vill med en relativt liten insats kan utveckla en egen iPhone-applikation utifrån Medievärldens grund.
  • Vi fortsätter att bygga upp en kunskapsbas kring hållbar utveckling för medieföretag. Det här görs främst inom ramen för satsningen Centre for Sustainable Communication som drivs i partnerskap med KTH.
  • Vi fortsätter med vår omvärldsbevakning och leverera regelbundna spaningar kring händelser och fenomen i omvärlden som vi tror kommer att få betydelse för våra medlemsföretag med fokus på affärer, publik och teknik. Dock kommer formen för detta att förändras en aning och läggas in som en permanent del på tu.se i stället för att ligga på den här bloggen. (Tanken var att det redan skulle ha hänt, men det har fördröjts av en del teknikstrul som också är en del av förklaringen det varit osedvanligt lugnt här ett tag.)
  • Vi kommer också att djupdyka i enskilda ämnen som vi ser som extra angelägna. Inom dessa områden kommer vi att sammanställa en mer grundläggande kunskapsöversikt samt formulera några råd och riktlinjer för hur medieföretag kan agera. Under första halvåret 2010 planerar vi att titta närmare på två saker: Dels hur medieföretag kan lära sig mer om sina läsare på nätet (och hur man kan använda kunskapen praktiskt för att exempelvis rikta annonser). Dels en uppdatering kring e-papper, tablets och andra digitala distributionskanaler. Av den anledningen är vi just nu i San Francisco för att lära oss mer om kommande utveckling på det här området.

Vi kommer att återkomma i olika kanaler med mer detaljerad info om de här och en del andra saker som vi håller på med. Har du synpunkter eller idéer kring de här sakerna eller kring annat du tycker vi borde göra mer av, hör gärna av dig.

2 svar till “Lite om vad vi gör

  1. Ping: Medievärlden och TU bygger iPhone-applikation « Medievärldens redaktionsblogg

  2. Ping: Veckan i länkar (03) « Spektrabloggen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s