Medlidande från mannen på gatan

Så är vi på plats i San Francisco. Idag träffar vi Bonniers R&D-gäng för att lyssna på mer om deras utvecklingsprojekt. (Vi tjuvtstartade med en middag igår då vi bland annat försökte få lite inside om vad som är sant och inte angående Apples läsplatta som i olika sammanhang sägs ska bli lite mer offentlig nästa onsdag. Utan resultat dock.) Det är Martin Luther King Day här, så svenskarna verkar vara de enda som arbetar.

Annars bjöd gårdagen (då vi passade på att bekanta oss med staden) på några trevande insikter om hur dagstidningssituationen ser ut här. Bland annat från en trevlig man på bussen som sken upp som en sol när han hörde att vi kom från Sverige (eftersom han själv var född i Småland, Kansas och brukade fira jul på svenskt manér). Lika glad som han såg ut när han hörde vad vi kom ifrån, lika ledsen såg han ut när han fick höra vad vi jobbar med. Medlidande är nog ordet som bäst beskriver ansiktsuttrycket.

Vår medpassagerare berättade bland annat med sorg i rösten att den tidning där han själv hade arbetat, The Daily Californian, numera är ”daily” bara till namnet. Och att det är svårt att älska en tidning (The San Francisco Chronicle) som på kort tid har dubblat priset och halverat innehållet.Vi får väl se om det är samma bild av utvecklingen som San Fransisco Chronicle själva ger när vi träffar dem imorgon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s