Facebook större än Google i USA

Nu har Facebook gått om Google i antal träffar i USA.  Enligt en artikel på FT.com ligger sajterna tillsammans på 14 procent av all internettrafik i landet. Facebook hade 7,07 procent av trafiken och Google 7,03. Det är första gången som Facebook tar täten över Google. Man kan också notera en dramatisk ökning av Facebook i USA under det senaste året. För ett år sedan hade sajten bara 2 procent av trafiken.

När det gäller intäkterna, har man dock inte kommit ifatt Google, enligt FT.com. I år beräknar man att Facebook gör intäkter på omkring 1-1,5 miljard, medan Googles intäkter låg på 23,7 miljarder förra året. Om man räknar in Googles samtliga sajter i USA, t ex Gmail, Google maps och YouTube, har dock företaget 11,03 procent av trafiken, vilket kan jämföras med 10,98 procent för Yahoo.

I december 2009 ägnade internetanvändare världen över i genomsnitt mer än 5,5 timmar i månaden på sociala nätverk som Facebook och Twitter, vilket är en ökning med 82 procent jämfört med året innan. Motsvarande siffror i USA är 6,5 timmar på Facebook jämfört med mindre än 2,5 timmar på Google.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s